Geboortepakje voor jouw baby: waar moet je rekening mee houden?

geboortepakje, waar moet ik op letten bij het kopen van een geboortepakje voor mijn baby?

jul 24, 2023

Het kledingsetje dat je baby direct na de geboorte aantrekt, staat bekend als een geboortepakje. Voor veel ouders is het selecteren van dit eerste outfit een speciale gelegenheid. Maar hoe kun je ervoor zorgen dat je het ideale geboortepakje voor je baby koopt?

Waar moet ik rekening mee houden bij een geboortepakje?

Bij het kopen van een geboortepakje voor je pasgeboren baby zijn er een paar zaken om rekening mee te houden, zodat je het comfort van je baby aangenamer kunt maken.

De stof van het geboortepakje

Een belangrijk element om rekening mee te houden is het materiaal van het pakje. Het moet zacht en comfortabel zijn voor de tere huid van de baby. Je baby heeft namelijk in het begin nog wat moeite om op temperatuur te blijven. Een geboortepakje met lange mouwen en lange broekspijpen is aan te raden. Qua materiaal is biologisch katoen bijvoorbeeld een uitstekende keuze omdat het vrij is van schadelijke chemicaliën en stoffen die de huid van de baby kunnen irriteren.

Maat van het geboortepakje

Babies groeien verrassend snel. Kies daarom een iets grotere maat dan je in eerste instantie zou doen. Veel ouders kiezen voor maat 50 of 56 voor het eerste geboortepakje, omdat deze maten doorgaans passen voor de eerste paar weken of zelfs maanden.

Gemakkelijke toegang

Je wil je baby makkelijk kunnen verschonen. Babypakjes met knopen of ritssluitingen aan de voorkant zijn vaak het gemakkelijkst.

Het seizoen

Het seizoen waarin je baby wordt geboren is ook iets om rekening mee te houden. Kies uiteraard voor een dunnere stof in de zomer en een dikkere stof in de winter.

Na aankoop het geboortepakje meteen wassen

In een nieuw geboortepakje kunnen stoffen zitten die de huid kunnen irriteren. Zorg er daarom voor dat je het geboortepakje eerst wast voordat je het gaat gebruiken.

Regelmatig irritaties? Overweeg hypoallergeen

Bij regelmatige huidirritaties, overweeg hypoallergene kleding. Deze pakjes zijn speciaal ontworpen om allergische reacties of huidirritaties te voorkomen, wat belangrijk is voor de gevoelige huid van je pasgeboren baby.

Persoonlijke stijl

Kies voor kleuren en een stijl die je bij je baby vindt passen. Het is een heel speciaal moment voor jou en je baby. Laat je daarom inspireren door dit mooie geboortepakje, beschikbaar in vier zachte kleuren:

Geboortepakje gebreid – blauw, roze, mint of wit

Van het Spaanse merk Micu Micu hebben wij gebreide geboortepakjes in het assortiment. Dit pakje bestaat uit een jasje en broekje, is gemaakt van 100% katoen en verkrijgbaar in de kleuren: blauw, mint, roze en wit. Wij zijn helemaal verliefd!

 28,95