fbpx

De populairste jongensnamen van 2024

door | 14 jan, 2024

Weet je al wat het wordt? Een jongen of een meisje? Misschien ben je al zo ver dat je het geslacht van je kleintje weet. Bij het zoeken van een naam komt veel kijken, want het moet passen bij je kleintje en bij jullie. Misschien heb je al een vliegende start, omdat je alvast weet dat je kleintje ook een tweede, derde of zelfs vierde naam moet krijgen die gerelateerd is aan dierbare personen in je leven. Maar die eerste naam, neem daar gerust alle tijd voor! Sommige namen zijn praktisch, sommige namen zijn stoere jongensnamen, Nederlandse jongensnamen, Engelse jongensnamen, bijzondere jongensnamen, originele jongensnamen, korte jongensnamen. We zetten wat populaire jongensnamen op een rijtje voor 2024.

Op basis van de laatste trends, zijn dit de populairste jongesnamen voor 2024:

 1. Liam
 2. Noah
 3. Oliver
 4. Elijah
 5. William
 6. James
 7. Benjamin
 8. Lucas
 9. Henry
 10. Alexander

De populairste jongensnamen voor 2024

We geven we je wat korte uitleg per naam, de betekenis en hoeveel registraties we tot zover tellen in Nederland.

1. Liam
Dit is met afstand de populairste jongensnaam die er is. Nu kan het uiteraard niet je doel zijn om je kleintje de populairste jongensnaam te geven natuurlijk. Toch geven we je wat feitjes over de naam Liam. Afgelopen jaar zijn er 643 jongens geregistreerd met deze naam. Herkomst van de naam Liam: Liam is de Ierse variant op de Germaanse naam Wilhelm. Kort gezegd bestaat de naam Liam uit wilskracht.

2. Noah
De naam Noah komt uit Hebreeuws. Afgelopen jaar zijn er meer dan 800 jongens geregistreerd met deze naam. De naam Noah betekent ‘rust’ en ‘troost’

3. Oliver
De naam Oliver is afgeleid uit de Latijnse naam Olivier. Afgelopen jaar zijn er in Nederland meer dan 300 jongens geregistreerd met de naam Oliver. De naam verwijst naar de olijfboom, dat in de oudheid symbool staat voor vrede.

4. Elijah
De naam Elijah is afgeleid van Elia, een naam van Hebreeuwse oorsprong. 137 Namen zijn afgelopen jaar geregistreerd. Elijah betekent ‘Jahweh’ (mijn God), hoogte en verhevenheid. Elia was een profeet in het Oude Testament.

5. William
De naam William betekent “beschermer” en staat symbool voor standvastigheid. Meer dan 270 jongens kregen afgelopen jaar deze prachtige naam. De naam William is internationaal bekend en wordt in verschillende culturen gebruikt.

6. James
De naam James is sinds 2010 razend populair in Nederland. Meer dan 6000 jongens kregen deze naam. Evenals bij de naam William, staat de naam James ook voor “beschermen” en “winnaar”.

7. Benjamin
De naam Benjamin betekent “zoon van mijn rechterzijde”, “het geluk”, of “zoon van het zuiden”. Het is een Hebreeuwse naam, afkomstig van de woorden ‘Ben’ (zoon) en ‘Yamin’ (rechterhand, niet de snoepwinkel die je tevens anders spelt 🙂 ). Meer dan 356 jongens kregen afgelopen jaar deze naam.

8. Lucas
De naam Lucas betekent “licht” en is afkomstig uit Lucanië, een regio in Zuid-Italië. De naam is afgeleid van de Romeinse naam Lucius, verwant aan de Latijnse woorden “lux” (licht) en “luna” (maan). Meer dan 700 registraties telden we het afgelopen jaar.

9. Henry
De naam Henry betekent “heerser van het thuisland”. Het is een Engelse naam afgeleid van de Duitse naam Hendrik​. De naam is niet extreem populair meer. We telden 21 registraties het afgelopen jaar in Nederland.

10. Alexander
Alexander is een Griekse naam die “de afweerder der mannen, de beschermer” of “beschermer van het volk” betekent. Meer dan 200 jongens kregen afgelopen jaar deze naam.

Jongensnaam met 4 letters nodig?

De populairste jongensnamen voor jouw kleintje!

Op zoek naar gewoon een korte naam? Dan geven we je wat namen bestaande uit vier letters. Probeer anders gerust deze ChatGPT tool, deze genereert namen voor je op basis van onderzoek. Je kunt specifiek deze GPT vragen “genereer jongensnamen bestaande uit 4 letters”.

Dit zijn de populairste jongensnamen, beestaande uit 4 letters:

 1. Noah
 2. Liam
 3. Luca
 4. Hugo
 5. Adam
 6. Jack
 7. Axel
 8. Erik
 9. Juan
 10. Ryan

We hebben een hele top 50 jongensnamen met 4 letters voor je gemaakt.